03-Angster-re-generációk---Vizuális-mozgásszínház-3

Angster re-generációk – Vizuális mozgásszínház

Egy orgonakészítő dinasztia sorsa – interdiszciplináris előadás

Koncepció, koreográfia, díszlet- és fényterv, jelmez: Bérczi Zsófia

„2017-ben ünnepeljük az Angster József által 1867-ben alapított orgonagyár 150 éves évfordulóját. Az előadás belső drámáját két azonos nevű, ám ellentétes sorsú gyárvezető élete adja. A kácsfalusi német anyanyelvű gyáralapító erős hittel és tehetséggel építette fel Közép-Európa egyik leghíresebb orgonagyárát, míg két generációval később nagyapám – aki idén lenne 100 éves – hivatását derékba törte a kommunista diktatúra. Az előadásban a gyáralapító naplójának részletei elevenednek meg, illetve mozgó installációk, kép- és hangfelvételek segítségével idézzük fel az Angster hagyományt és az orgonák égi hangját.”

Az ÉLŐKÉP alkotóinak a világa a vizuális kommunikáció és a színház metszetében helyezkedik el. Munkájukban a kép, képzet és a képzelet szerves egységet alkot installációval, elõadóművészettel. Formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása iránti vágy vezéreli őket.

„Ami az ÉLŐKÉP munkáiban állandónak tűnik, az a szokatlanul koncepciózus, erős, érzéki, eleven látványvilág – mely nem csupán gyönyörködteti, hanem egyenesen berántja a nézőket.” (Tóth Ágnes Veronika)

Az ÉLŐKÉP alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, vizuális kommunikáció tervező.