Újra betöltjük a teret!

A nagy sikernek örvendő Temesvári Magyar Napok immár második alkalommal kerül megrendezésre a belvárosi Opera téren idén szeptember 22-24. között.

Az esemény az itt élő és elszármazott magyar családok, civil szervezetek, intézmények, vállalkozók és művészek közös rendezvénye. A három nap alatt igazán színes program kínálattal várjuk az érdeklődőket: könnyűzenei és jazz koncertekkel, színházi előadásokkal, népzenével és néptánccal, gasztronómiával,  kézműves vásárral,  gyermekfoglalkozásokkal.

Péntek délután 17 óra 30 perckor Ökumenikus Istentisztelettel nyitjuk meg a rendezvényt. A tavaly nagy sikernek örvendő operett előadás idén sem maradhat el, a Budapesti Operettszínház előadásában a Swingoperett című előadásra hívunk mindenkit, amely során népszerű operett slágereket, többek között Ábrahám Pál, Kálmán Imre és Zerkovitz Béla dalait hallhatjuk swingre hangolva. Az estét a helyi néptáncegyüttesek zárják a nagyszínpadon, majd a magyar színház nagytermében tartunk táncházat.

A gasztronómia kedvelőinek kedveskedünk a kibővített gasztrósarokkal, ahol idén is különleges ételeket, kézműves söröket, finom pálinkákat, palacsintákat és réteseket lehet kóstolgatni.

A ritmust az idei Temesvári Magyar Napoknak szombat délelőtt a Regélő Fehér Táltos Dobcsapata adja meg. Az egyesület célja  a magyarságtudat erősítése, az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézése, felszínre hozatala és tudatosítása a magyar népesség legszélesebb rétegeiben.

A  legkisebbekről sem feledkeztünk meg, a Delamarina utcát idén is elfoglalják a gyerekek. A Gyerekbirodalomban érdekes programokkal, szabadtéri játszóházzal, ringatóval, népi fajátékokkal és jurtával várják a kicsiket és nagyokat is egyaránt.

Szombat esti sztármeghívottunk az EDDA, Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese. Jól ismert slágereiket együtt énekelhetjük majd Temesvár belvárosában.

A színház és a színházi előadások tovább színesítik a programunkat:  szombat este a Csiky Gergely Színház előadása kerül bemutatásra, vasárnap este pedig a budapesti Előkép színház előadásában az Angster re-generációk.

Vasárnap este a jazzre is nagy hangsúlyt fektetünk. Pátkai Rozina jazz énekesnő és zenekara lép fel a belvárosi nagyszínpadon, melyet a főtéri rendezvény záróakkordjaként ZORÁN  Kossuth és Liszt Ferenc-díjas szerb származású magyar előadóművész koncertje követ.

Végezetül a temesvári magyar fiatalok egyik törzshelyén, a Manufacturában jazz koncerttel és retró bulival búcsúzunk a három napos rendezvénysorozattól.

A magyar napok idején ismételten lesz tombolasorsolás, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a szerencsések. Többek között kisorsolásra kerül két,  fürdőjegyeket is magába foglaló, a gyulai Aqua Superior, valamint a Corvin szállodába két fő részére szóló ajándékcsomag.