Temesvárra, magyar! – Itt a nyolcadik Temesvári Magyar Napok

Az idén minden eddiginél színesebb programkínálattal várja a Temesvári Magyar Napok az érdeklődőket. A szervező Várbástya Egyesület ezúttal ötnaposra bővítette a rendezvénysorozatot, amellyel két célt tűztünk ki magunknak. Egyrészt be szeretnénk mutatni a város magyar közössége által képviselt értékeket a tucatnyi, különböző helyszínen zajló esemény által, másrészt megteremtjük annak a lehetőségét is, hogy az anyaországból érkező magyar zenekarokkal, énekesekkel, művészekkel, előadókkal, kiállítókkal felpezsdítsék a város egyébként is sokszínű, tartalmas művészeti és közéletét. Az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozat minden korosztálynak és sokféle érdeklődésű látogatónak tartogat élményeket.

A temesvári magyarok közös ünnepe egy köztereken zajló hétvégi eseménynek indult, innen fejlődött, gyarapodott évről évre és alakította ki a saját hagyományait. Ilyen például a nyitógála az Operában, az Opera téri nagy koncertek hangulata, a Szabadság téri vásár vagy a Hunyadi-kastély parkjában a látványos, történelmi hagyományőrző programsorozat.Ezeknek idén is örülhetünk. A nagyszínpadon saját műfajuk legjobbjait láthatjuk, hiszen itt lesz Deák Bill Gyula, a blueskirály, a 90-es évek egyik sztárzenekara, a Republic, a többszörös EMeRTon-díjas Vincze Lilla, a jazzt a Vintage Dolls, valamint Falusi Mariann és a Sárik Péter trió képviseli, de fellép a hungarikum minősítésű Száztagú Cigányzenekar is.

Ismét zenél nekünk Cári Tibor, és színpadra lépnek a tehetséges temesvári fiatalok formációi, a Sleepin’ Insomnia és az 8 Light Minutes. A koncertek mellett tűzzsonglőrök, barokk táncosok, látványos néptáncgála is a városközpontba csalogatja majd az érdeklődőket, de nem maradhatnak el az erre a hosszú hétvégére időzített kisebb közösségeknek szóló programok, mint a könyvbemutatók, a közéleti témákról zajló beszélgetések, a borkóstolók, filmvetítések sem.

A Temesvári Magyar Napok Facebook-oldalán, illetve a temesvaros.ro oldalon folyamatosan tesszük közzé az eseményeket, számos érdekes információval körítve.

Kísérje figyelemmel!

Bejegyzés megosztása