01-varbastya-bemutato

Várbástya Egyesület

A temesvári Várbástya Egyesület egy frissen bejegyzett szervezet, mely által az alapítók egy széleskörű összefogásnak kívánnak jogi keretet is biztosítani a Temesváron működő civil, egyházi, oktatási és politikai intézmények között, amelynek célja a temesvári magyar események skálájának a bővítése.

A szervezet élén egy héttagú vezetőség áll és elnöke Tamás Péter László, Magyarország temesvári tiszteletbeli konzulja. Alelnökök: Erdei Ildikó, Gazda István, Kása Zsolt, Szilvágyi Zsolt, Sütő-Udvari Magdolna, Valdman Kinga.

Az egyesület egyik fő célkitűzése a Temesvári Magyar Napok megszervezése, mint a temesvári magyarok közös ünnepe, egy köztereken zajló hétvégi rendezvény keretében. A Temesvári Magyar Napokat az egész temesvári magyar közösséget megszólító és megmozgató rendezvényként képzeljük el, amelynek keretében kulturális, oktatási, művelődési, hagyományápoló és szórakoztató események által a közösség minden korosztályának színvonalas programokat kívánunk biztosítani.

A temesvári Várbástya Egyesület további célja a magyar közösséget érintő ügyek felkarolása, amelyek megvalósítása a temesvári magyar közösség széleskörű bevonásával történhet meg.

1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] temesvári Várbástya Egyesület kapott 1,1 milliárd forintot (3,1 millió euró) ingatlanvásárlásra, ingatlanfejlesztésre és […]

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.